bamo white

Megtartotta első ülését az ácsi munkabizottság a katódanyaggyár-beruházás kapcsán

Ács, 2023. szeptember 29. – Megtartotta első ülését csütörtökön az ácsi munkabizottság a város mellett 1,3 milliárd eurós beruházással épülő katódanyaggyár kapcsán. Az ülésen a beruházó BAMO Technology Hungary Kft. elmondta: a legfontosabb kommunikációs fórumnak tekinti a testületet, és az átláthatóság, a konstruktív párbeszéd jegyében folyamatosan válaszol a lakosok felmerült kérdéseire. Az első ülésre több mint 70 kérdés érkezett, elsősorban a technológiáról, a víz- és energiaigényről, a biztonságról, a munkaerő-toborzásról.

 

Megkezdte munkáját az ácsi katódanyaggyár-beruházás kapcsán létrehozott munkabizottság. A testület tagja az ácsi polgármester, a jegyző, több képviselő, a környező települések polgármesterei, valamint helyi civil szervezetek képviselői.

 

A munkabizottságban az Ácson 1,3 milliárd eurós beruházással katódanyaggyárat építő BAMO Technology Hungary Kft. is részt vesz. A testület csütörtöki, ácsi ülésén a vállalat képviselője tájékoztatást adott a projekt jelenlegi állásáról, valamint válaszolt az elmúlt hetekben felmerült kérdésekre.

 

A legfontosabb helyi kommunikációs fórumnak tekintjük az ácsi munkabizottságot, de a helyi lakosok e-mailen, postai úton, vagy személyesen is az önkormányzat épületének falán elhelyezett postaládába bedobva – eljuttathatják kérdéseiket nekünk, mindenre válaszolunk. Az elmúlt hónapokban bizonyítottuk: mindent megteszünk az átláthatóságért, a folyamatos kommunikációért. Valamennyi olyan információról, amely a projekt megvalósításának egyes fázisaiban publikusan elérhető, a város vezetésével közösen fogunk tájékoztatást adni a lakosoknak” – fogalmaz Fülöp Ferenc, Bamo Technology Hungary Kft. közkapcsolati igazgatója.

 

Fülöp Ferenc az ülésen több mint 70 olyan kérdést válaszolt meg, amelyet a helyi lakosok vagy a munkabizottság tagjai tettek fel a beruházással kapcsolatban, többek között a gyártási technológiáról, a munkaerő-toborzásról, a víz- és energiaigényről, a biztonságról is. Egyértelművé tette, hogy a tervezett 300 apartmanos fejlesztés minden munkavállalónak épül és elsősorban magyar dolgozókban gondolkodnak. Megerősítette, hogy környezetvédelmi monitoring rendszert fognak kialakítani, független, szakértő vállalat bevonásával.

 

A közkapcsolati igazgató az ülésen elmondta: elindították azt az online véleményfelmérést, amelyen keresztül az ácsiak és a térségben élők elmondhatják véleményüket a beruházásról, illetve arról, milyen területeken fejlesztenék Ácsot és térségét. Már elérhető a helyi lakosok számára a polgármesteri hivatalban az a postaláda, amelybe bárki bedobhatja levelét. A cég a névvel, címmel ellátott kérdéseket postai levélben válaszolja meg a feladónak, a névtelen, de releváns kérdésekre pedig az Ácsi Hírekben válaszol.

 

A BAMO elkészítette és elérhetővé tette a helyiek számára magyar nyelvű tájékoztató kiadványát is. Rövidesen elindul a vállalat magyar nyelvű weboldala és közösségi média kommunikációja.

 

A 2026-ra elkészülő, 900 új munkahelyet teremtő katódanyaggyár területén jelenleg a régészeti munka zajlik, a szakemberek egy Árpád-kori falu maradványait találták meg. A feltárás várhatóan november elejéig tart. Eközben zajlik a létesítmény tervezése.

 

A cég a világ legfejlettebb és legmodernebb gyártási technológiáját alkalmazza majd az ácsi katódanyaggyárban. Kína világelső ebben az iparágban. A BAMO olyan, világszerte ismert autógyárak partnere, mint a BMW, a Volkswagen vagy a Citroen.

 

Bővebb információ: press@nestcom.hu