bamo white

Lakossági fórum a konstruktív párbeszéd jegyében

Mintegy kétszázan vettek részt október 3-án az ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola aulájában megtartott lakossági fórumon, ahol a tervezett katódanyag-gyári beruházás volt a téma. Az Ács Város Önkormányzatának augusztusi testületi ülésén meghirdetett lakossági fórumra meghívást kapott a Bamo Technology Hungary Kft. is, aminek képviseletében Fülöp Ferenc közkapcsolati és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgató igyekezett minden elhangzott kérdésre válaszolni.

A közel két és fél órás rendezvényt dr. Szentirmai István Ács polgármestere nyitotta meg és a képviselő testület tagjai is az emelvényen ültek.

 

A helyi lakosok kételyein, aggályain, információhiányán alapuló kérdések nem okoztak nagy meglepetést, mert néhány nappal korábban az önkormányzat ad hoc munkabizottságának ülésén már több mint 70 kérdésre válaszoltak a Bamo képviselői.

 

Fülöp Ferenc higgadtan és szakszerűen válaszolt a feltett kérdésekre, hangsúlyozta, hogy a Bamo Technology Hungary Kft. elkötelezett a folyamatos, pontos, hiteles tájékoztatás, a párbeszéd mellett. Valószínűleg ennek is volt köszönhető, hogy a lakossági fórum, az elmúlt hónapok hasonló eseményeihez képest, viszonylag kulturált hangnemben, a kölcsönös tisztelet jegyében folyt.

 

A fórumon csak olyan kérdés maradt érdemi válasz nélkül, amire a beruházás jelenlegi szakaszában még nincs szakszerű válasz. Az érdeklődők többek között megtudhatták, hogy a Bamo elsősorban magyar munkaerőben gondolkodik, az ipari szennyvíz kibocsájtása a gyárnak nulla lesz, a működéshez száz százalékban zöldenergiát terveznek használni, a vízigényt képes biztosítani a helyi szolgáltató, az alkalmazott világszínvonalú zártláncú gyártási technológia biztonságos, a környezetre nem veszélyes. Ez utóbbinak megfelelően a Bamo kész független, akkreditált szakértővel folyamatosan figyeltetni, ellenőriztetni a környezeti (víz, levegő, talajvíz) értékeket.

 

A lakossági fórum előtt és után is adott a lehetőség, a helyiek bármikor kérdezhetnek levélben, e-mailben, vagy az önkormányzat falán elhelyezett postaládát használva. A Bamo eddig és a jövőben is válaszol minden kérdésre és továbbra is részt vesz a munkabizottság munkájában, ahol folyamatosan tájékoztatást ad a beruházás alakulásáról.

 

Fotó: Sz.A. (forrás: kemma.hu)